Jadłospis

Planowany jadłospis tygodniowy
22 października – 26 października 2018

 

Poniedziałek 22.10.18

Śniadanie:

  • Zupa mleczna z płatkami wielozbożowymi z cynamonem
  • Chleb razowy z rodz z masłem,serek Almette,pomidor
  • Herbatka malinowo/żurawinowa z miodem
  • Soczek karton

Obiad: 

  • Zupa grysikowa na rosole drobiowym, koper
  • Ziemniaki z masłem, kura gotowana
  • Brokuły z wody z masłem i bułeczką
  • Kompot śliwka/cz porz z miodem

Podwieczorek:

  • Banan
  • Bułka bączek
  • Herbata z miodem

Wtorek 23.10.18

Śniadanie:

  • Bułka kukurydziana z masłem, ser topiony, pomidor
  • Kakao na mleku z miodem
  • Herbata leśna z miodem
  • Naturalny sok jabłko/ananas

Obiad:

  • Zupa kminkowa z tartym ciastem, zielenina
  • Ziemniaki z masłem,sznycel z indyka
  • Kapusta biała zasmażana
  • Kompot trusk/aronia z miodem

Podwieczorek:

  • Kisiel z czarnej porzeczki (własny)
  • Weka z masłem
  • 1/2 gruszki

Środa 24.10.18

Śniadanie:

  • Chleb pszen/żyt z masłem,wędlina,pomidor
  • Bawarka na mleku z miodem
  • Herbatka leśna z miodem
  • 1/2 jabłka

Obiad:

  • Barszcz czerwony z ziemniakami,koper
  • Naleśniki z serem i bitą śmietaną
  • Kompot śliwa/cz porz z miodem

Podwieczorek:

  • Chleb tygr z masłem, ryba w pomidorach,pomidor świeży,sałata
  • Herbatka z miodem i z cytryną
  • 1/2 banana

Czwartek 25.10.18

Śniadanie: 

  • Zupa mleczna z pł musli p/ziar z miodem
  • Chleb psz/kukur z masłem, serek ze świeżą papryką,sałata
  • Herbata owocowa z miodem
  • Soczek karton

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem,zielenina
  • Kasza jęczmienna,gulasz wp
  • Surówka z kisz ogórka,jabłka,cebuli z jog nat
  • Kompot wieloowocowy z miodem

Podwieczorek:

  • Jabłko pieczone nadziewane miodem malinowym
  • Słomka ptysiowa

Piątek 26.10.18

Śniadanie:

  • Chleb w/ziar z masłem,jajko w śmietanie,szczypiorek,sałata zielona
  • Kakao na mleku z miodem
  • Herbatka owocowa z miodem
  • Marchewka

Obiad:

  • Zupa pieczarkowa z kaszą gryczaną białą,zielenina
  • Ziemniaki z masłem,koper, pulpet z miruny,sos koperkowy
  • Surówka z kapusty kiszonej z marchewką,cebulą i oliwą
  • Kompot trusk/aronia z z miodem

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z płatkami zbożowymi z otrębami pszennymi
  • Mandarynka
  • Precel