Jadłospis

Planowany jadłospis tygodniowy
16 kwietnia – 20 kwietnia 2018

 

Poniedziałek 16.04.18

Śniadanie:

  • Chleb farmer z masłem, twarożek z zieloną cebulką
  • Kakao na mleku z miodem
  • Herbatka leśna z miodem
  • 1/2 jabłka

Obiad:

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, koper
  • Makaron trikol z kurczakiem, szpinak, ser Feta w sosie śmietanowym
  • Plaster świeżego pomidora
  • Kompot śliwa/ aronia z miodem

Podwieczorek:

  • Bagietka z masłem z serem żółtym z pieca, natka, ketchup
  • Herbata z cytryną z miodem
  • Mandarynka

Wtorek 17.04.18

Śniadanie:

  • Zupa mleczna z płatkami wielozboż czekolad.
  • Chleb psz z ziarnami z masłem, ser topiony Hochland plastry, pomidor, sałata
  • Herbatka owocowa
  • Soczek karton

Obiad:

  • Zupa koperkowa z ryżem
  • Kasza gryczana biała, gulasz wołowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Kompot wieloowocowy z miodem

Podwieczorek:

  • Galaretka z jogurtu naturalnego, mus truskawkowy z miodem
  • Pałki kukurydziane
  • Mandarynka

Środa 18.04.18

Śniadanie:

  • Chleb z ziar soi z masłem, twarożek z rybą, ziel ceb, sałata
  • Herbatka leśna z miodem
  • 1/2 kiwi, marchewka

Obiad:

  • Zupa kminkowa z tartym ciastem, ziel.
  • Bigos z ziemniakami
  • Kompot truskawka/ cz porzeczka z miodem

Podwieczorek:

  • Banan w polewie jog/cynamon z czekoladą
  • Precel

Czwartek 19.04.18

Śniadanie: 

  • Chleb z masłem, wędlina, pomidor, sałata
  • Kawa Inka na mleku z miodem
  • Herbatka żurawinowa
  • Soczek karton

Obiad:

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami, pulpet drobiowy
  • Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem, cynamon, ze śmietaną
  • Kompot śliwkowy z miodem

Podwieczorek:

  • Buchta drożdżowa z czekoladą
  • Banan

Piątek 20.04.18

Śniadanie:

  • Zupa mleczna z pł musli p/ziar z rodzynkami, miód
  • Chleb orkisz z masłem, ser żółty, pomidor, natka
  • Herbatka owocowa
  • Naturalny sok jabłko/ marchew/ seler

Obiad:

  • Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną, ziel.
  • Ziemniaki z masłem, sznycel z miruny
  • Sałata zielona ze śmietaną
  • Kompot jabłko/ cz porzeczka z miodem

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z musem bananowym z miodem
  • 1/2 bułki cynamonowej z masłem