Jadłospis

Planowany jadłospis tygodniowy
19 luty – 23 luty 2018

 

Poniedziałek 19.02.18

Śniadanie:

  • Zupa mleczna z pł kukurydzianymi
  • Chleb psz/żyt z masłem, twarożek z rzodkiewką, ziel ceb, sał.
  • Herbatka owocowa
  • 1/2 jabłka

Obiad:

  • Zupa ziemniaczana, ziel.
  • Kasza kuskus, gulasz wieprzowy
  • Surówka z marchewki, jabłka, chrz z jog nat.
  • Kompot śliwkowy

Podwieczorek:

  • Mleczko bananowe z miodem
  • 1/2 bułki cynamon z masłem
  • Mandarynka

Wtorek 20.02.18

Śniadanie:

  • Chleb szef z masłem, wędlina, pomidor
  • Kawa Inka na mleku z miodem
  • Herbatka owocowa
  • Plastry kalarepki

Obiad:

  • Krem z grochu z grzankami, ziel.
  • Pierogi z serem, masłem, cukrem trzcinowym
  • Kompot czarna porzeczka/ śliwa

Podwieczorek:

  • Chleb graham z masłem, pasztet, ogórek kisz, szczypiorek, sałata
  • Herbata z cytryną z miodem
  • 1/2 jabłka

Środa 21.02.18

Śniadanie:

  • Chleb z ziar soi z masłem, ryba w pomidorach, pomidor, sałata
  • Bawarka na mleku z miodem
  • Herbatka zimowa
  • 1/2 gruszki

Obiad:

  • Barszcz biały z jajkiem, koper
  • Bigos z ziemniakami
  • Kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

  • Jabłko pieczone nadziewane dżemem malinowym
  • Ciastka zbożowe z owocami
  • Mandarynka

Czwartek 22.02.18

Śniadanie:

  • Grysik na mleku z miodem
  • Chleb orkiszowy z masłem, ser topiony, pomidor
  • Herbatka żurawinowa
  • Soczek karton

Obiad:

  • Zupa koperkowa z makaronem
  • Ziemniaki z masłem, zrazy z indyka, sos pomidorowy
  • Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, ceb z oliwą
  • Kompot śliwa/ cz porzeczka

Podwieczorek:

  • Drożdżówka mała
  • Herbata z cytryną z miodem

Piątek 23.02.18

Śniadanie:

  • Chleb kukurydz z sezamem z masłem, twarożek z miodem
  • Mleko
  • Herbatka owocowa
  • 1/2 banana

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z ryżem, ziel.
  • Ziemniaki z masłem, miruna panierowana
  • Sałatka z buraczków, jabłka, cebuli, sałata ziel
  • Kompot z suszu owoc z goździkami, cynamon z miodem

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z płatkami musli trusk.
  • Precel
  • 1/2 jabłka