Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS TYGODNIOWY od 21.10.2019 – 25.10.2019

 

Poniedziałek 21.10.19

Śniadanie:

  • Chleb pszen z masłem, twarożek z maliną, miodem
  • Mleko
  • Herbata owocowa z miodem
  • Talerz wit : march, kalarepa, rzodk.

Obiad: 

  • Zupa koperkowa z t ciastem
  • Ziemniaki, gulasz z wątroby drob.
  • Surówka z kisz kap,march,ceb z oliwą
  • Kompot wiśniowy z miodem

Podwieczorek:

  • Budyń jaglany pomarańczowy z miodem
  • Płatki ukurydziane
  • 1/4 jabłka

Wtorek 22.10.19

Śniadanie:

  • Zupa mleczna z pł ryżowymi , miód
  • Chleb razowy z masłem,twarożek z miodem
  • Herbata owocowa z miodem
  • Naturalny sok jabł/ truskawka

Obiad:

  • Barszcz czerw z ziemniakami, koper
  • Zapiekanka z k jęcz, mięsa miel,sera ż
    Sos pieczarkowy , pomidor św.
  • Kompot śliwa/ cz porz.z miodem

Podwieczorek:

  • 1/2 bułki chałki
  • Herbata z cytr, z miodem
  • 1/2 gruszki

Środa 23.10.19

Śniadanie:

  • Bułka pszen z masłem,ser żółty,pomid
  • Kakao na mleku z miodem
  • Herbata owocowa z miodem
  • 1/2 Banana

Obiad:

  • Zupa jarzynowa z k manną, ziel.
  • Ziemniaki, klops drob.
  • Surówka selera,march,jabł z jog nat.
  • Kompot truskawka/ aronia z miodem

Podwieczorek:

  • Mleczko bananowe z miodem
  • 1/2 drożdżówki z serem

Czwartek 24.10.19

Śniadanie:

  • Chleb z masłem, pomidor,parówka drob na gorąco, ketchup
  • Kawa Inka na mleku, z miodem
  • Herbata owocowa z miodem
  • 1/4 jabłka

Obiad:

  • Zupa ogórkowa z ziemniak, koper
  • Pierogi z serem, z masłem, z cuk trz.
  • Kompot wieloowocowy z miodem

Podwieczorek:

  • Chleb orkisz z masłem,ryba kons,pomidor
  • Herbata z cytr z miodem
  • 1/2 Banana

Piątek 25.10.19

Śniadanie:

  • Zupa mleczna z pł musli z p/ziarno
  • Chleb żyt/raz z masłem ,pasta z jaj, szczypiorek , rzodk.
  • Herbatka owocowa z miodem
  • Soczek karton

Obiad:

  • Krem z ziel groszku z gr ptysiowym, ziel.
  • Ziemniaki, rolada z miruny
  • Sałata ziel . z jog nat.
  • Kompot śliwa/ aronia z miodem

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z praż słonecz
  • Kółka ptysiowe bez cukru
  • 1/4 Jabłka

Woda źródlana do wykorzystania na salach i w ogrodzie wg potrzeb dzieci
Art. podstawowym do słodzenia jest miód naturalny.