JADŁOSPIS 27.06.2022 – 01.07.2022
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
27.06.2022 PONIEDZIAŁEK | ½ bułki /m.pszenna, / z masłem, szynka naturalna, ogórek kiszony, kakao na mleku , herbata owocowa z miodem
II ŚNIADANIE rzodkiewka | Jarzynowa /wywar mięsno-warzywny, seler, marchew, por, nać, pietruszka , śmietana 18%, ziemniak/ II DANIE Ryż na mleku z truskawką Kompot owocowy z miodem | Chleb staropolski /m.pszenna/ z masłem, pasztet z soczewicy, ogórek gruntowy, herbata z cytryną i miodem
½ jabłka | |
28.06.2022 WTOREK | Zupa mleczna z pł.orkiszowymi /m.pszenna, orkisz/ Chleb krakowski /m.pszenna, / z masłem, serek czekoladowy /mleko, orzechy, kakao/ herbata owocowa z miodem
II ŚNIADANIE jabłko | Rosół /wywar mięsno-warzywny, seler, marchew, por, nać, pietruszka/ z zacierką /m.pszenna, jajko/ II DANIE Pieczone udko z kurczaka z młodymi ziemniaczkami z koperkiem /masło/ sałata zielona z pomidorkiem koktajlowym i sosem winegret kompot owocowy z miodem | Wafel ryżowy, soczek
Winogrona czerwone | |
29.06.2022 ŚRODA | ½ bułki grahamki /pszenna, m.graham/ z masłem, pasta z sera białego z rybą w pomidorach, kawa zbożowa /zboża/ na mleku, herbata owocowa z miodem
II ŚNIADANIE ½ pomarańczy | Krem z pomidorów /wywar mięsno-warzywny, seler, marchew, por, nać, pietruszka, śmietana 18%, pomidor/ z grzanką /m.pszenna/ II DANIE Makaron łazanki z łopatką wieprzową /m.pszenna, cebula, kapusta biała/ kompot owocowy z miodem | Weka /m.pszenna/ z masłem, dżem, woda do picia
½ banana
| |
30.06.2022 CZWARTEK | Chleb słowiański /pszenna/ z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa inka /zboża/ na mleku herbata owocowa z miodem
II ŚNIADANIE kalarepa | Kalafiorowa /wywar mięsno-warzywny, seler, marchew, por, nać, pietruszka, śmietana 18%, kalafior/ II DANIE Schab z pieca z kaszą jęczmienną, mizeria z koperkiem i jogurtem kompot owocowy z miodem | Koktajl owocowy /jogurt/ chrupki kukurydziane /m.kukurydziana/
Suszona żurawina | |
01.07.2022 PIĄTEK
| Zupa mleczna z płatkami kukurydz /m.kukurydz/ chleb wieloziarnisty /m.pszenna, m.graham/ z masłem, ser wędzony, pomidorek koktajlowy, herbata owocowa z miodem
II ŚNIADANIE ½ jabłka | Fasolowa /wywar mięsno-warzywny, seler, marchew, por, nać, pietruszka, fasolka/ II DANIE Paprykarz rybny z młodymi ziemniaczkami i koperkiem /masło/ surówka colesław /marchew, cebula, kapusta/ Kompot owocowy z miodem | ½ bułki cynamonki /masło/ woda do picia
brzoskwinia |
Podkreślony tekst informuje o obecności alergenów
Woda źródlana do wykorzystania na salach i w ogrodzie wg potrzeb dzieci
Art. podstawowym do słodzenia jest miód naturalny.